Wandelen langs en over de grenzen!

Machtum naar Ehnen

 

We slaan een paar etappes over omdat de paden te modderig zijn in de bossen. Het is beter om meteen in het wijngaard gebied te gaan lopen. 

Vanuit Machtum  is het meteen klimmen over de toepasselijke Rue De Vignes, al snel zien we de Moezel diep onder ons lliggen. Elke keer staan we er weer van te kijken hoe snel je hoog bent als je achterom kijkt. Ondanks dat het modderig is zijn we toch blij dat we een stukje bos krijgen want het is warm! Gelukkig even schaduw!

Het is  een tocht met veel asfaltweggetjes , een zeer wijds én mooi uitzicht over de wijngaarden en dan beneden de Moezel.  Ook veel trappen tussen de velden door. Op een gegeven moment 243 treden omhoog.........daarna hebben we wel ruim een half uur gezeten , om uit te hijgen en te eten, bij een huis waar ook bankjes waren. Een plekje duidelijk voor de wandelaars, in de schaduw , een prullenbak erbij en natuurlijk...uitzicht!

We klimmen en dalen heel de weg, zien van boven al waar we diep in het dal naar toe moeten en zien meteen ook de weg liggen waar we dan weer naar toe moeten......maar eerst dat dal in, het kan niet anders!!!

Er zijn zoveel verschillende wijngaarden,  netjes gesnoeid en opgebonden maar ook met veel onkruid ertussen. Ze zijn aan het sproeien met grote sproeiarmen , ook zien we een sproei helicopter staan. 

In Ehnen staat de auto , het was een zeer mooie dag, warm maar de moeite van het lopen waard.

De etappes zitten erop voor deze vakantie. Misschien in het najaar verder, we zien wel.

12 km gelopen. van 140 naar 278, dalen naar 142 en weer stijgen naar 220 om te eindigen op 145 meter.