Wandelen langs en over de grenzen!

Het is september 2017 en we staan weer op de camping in Rosport om de laatste routes van de GR5 in Luxemburg te lopen.

 

Op maandag 4 september gaan we eerst alle busverbindingen bezoeken en noteren. 

Dinsdag 5 september, we zetten de auto in Remich en nemen de bus van rond 9 u naar Ehnen, het is prachtig weer , Tom, onze hond loopt deze keer ook mee. De bus is niet haar favoriet maar het zijn maar kleine stukjes. 

Het is heerlijk om weer te lopen, vorig jaar juni hingen er nog kleine trosjes aan de wijnranken, nu echter zijn het mooie dikke trossen geworden. We staan er versteld van hoeveel soorten druiven trossen er zijn, natuurlijk niet alleen van kleur maar ook van tros, dicht op elkaar de druiven, wat lossere trossen, klein, groot , zoet , wat zuurder, we proeven er verschillende . Bij veel wijngaarden staat ook informatie wat het voor druif is! Leuk om zo het druiven gebeuren te volgen !

We lopen  door een prachtig stuk bos, we klimmen naar Massewee en door het Remicherbos waar , als er veel regen is gevallen, een wild stromende beek door heen loopt, dit is te zien aan de meanderende geul en de looppaden van hout die er liggen. het is de Heidbaach.

 

Na mooie wandeluurtjes dalen we af naar Remich , daar staat de auto en drinken we koffie met uitzicht op de Moezel. 12 km gelopen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb