Wandelen langs en over de grenzen!

Vianden naar Gilsdorf

 

JUNI 2016, we gaan weer eens een paar etappes lopen van de GR 5. We lopen het boekje uit van "Tjaject der Ardennen"  en lopen het boekje in van "Diekirch tot Schirmeck"

De auto zetten we neer op het eindpunt en gaan met de bus naar het beginpunt. De busverbindingen in Luxemburg zijn uitstekend.

We doen de etappes tot Echternach vanuit een camping vlakbij Gilsdorf.  De etappes vanaf Echternach  doen we vanuit Rosport. Daar is een uitstekende camping en de bus stopt er vlakbij.

Leuk is om, op een rustdag ,het kasteel van Beaufort te bezoeken en het Tudor museum(pje) in Rosport , een "doe" museum over electra.

Zuid van Echternach hebben we een paar routes overgeslagen, er was veel regen gevallen en de paden in de bossen waren te modderig en te glad.

Bij een klik op de foto's worden ze groter.

 

 

 

Het is een flinke warme klim maar hier een mooi plekje om uit te rusten met zicht op Bettel in de diepte. We lopen verder door de vallei van Lauterbaach. 

 

We komen een Franse mevrouw tegen die de weg kwijt was, uiteindelijk is ze met ons meegelopen naar Gilsdorf.......haar einddoel was Zweden..ze liep gedeeltelijk de route van GR5. Bij dit bos huisje was het heerlijk zitten voor de lunch, bankjes en koel !!!

 

En dan weer de zon in  richting Gilsdorf. 

We zijn na 14.3 km bijna bij de auto . We hebben gelopen van 205 naar 413 meter en weer afgezakt naar 190 meter.

In Luxemburg is de GR aanduiding een gele bol. 

Je kunt er bijna niet verkeerd lopen, in dit gebied is véél markering!